batcave

Denne personvernerklæringen gjelder for Optimal Norge AS sin nettside, optimalnorge.no. Optimal Norge AS med (org. no.  994 824 066) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på www.optimalnorge.no.

Denne Policyen beskriver hvilke typer personopplysninger som blir samlet når du bruker våre nettsteder og hvordan dine personopplysninger blir brukt, delt og beskyttet. Den beskriver også hvilke valg du har vedrørende dine personopplysninger og hvordan du kan kontakte oss.

 

Personopplysninger som behandles

Personopplysningene som Behandles omfatter følgende kategorier:

  • IP-adresser
  • Cookie-ID
  • Advertising ID (cross-Device ID og mobile advertising ID)
  • Kryptert kundeliste/CRM data
  • Personnavn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Informasjon om din bruk av nettsiden, i form av blant annet hvilke undersider som besøkes og nettleserinnstillinger

Optimal Norge AS samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort.

 

Google Analytics:

Google Analytics samler informasjon om ditt adferdsmønster. Med denne informasjonen kan man optimalisere nettsiden og bruktspekteret slik at man får best mulig opplevelse som bruker og kunde.

Ved implementering av Google Analytics så vil vi få innsyn i cookie-ID, IP-adresse, søkehistorikk og lokasjonsbasert data. Nettstedsinnhold som for eksempel URL-struktur kan inneholde persondata.

 

Facebook:

Gjennom Facebook Innsikt kan vi se informasjon om personer som følger Optimal Norge AS. Vi kan f.eks se kjønn, land, by/sted og språk. Vi kan også se ut fra valgt tidsperiode hvor mange personer som har besøkt siden vår og hvor mange som er nådd gjennom innlegg. I tillegg vil vi se antall likerklikk, delinger og følgere på vår side og våre sideaktiviteter.

 

Parkering

Ved registrering av parkering behandler vi nummerskilt- informasjon ifm. parkeringstillatelser.

 

Hvordan innhentes informasjon?

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyene Google Analytics og Hubspot.

Google Analytics og Hubspot bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes bevegelser på nettsiden. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Google Analytics er konfigurert slik at vi ikke innsamler din IP-adresse.

Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Optimal Norge AS samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten.

 

Eksempel på skjema:

  • Kontaktskjema
  • Påmelding til webinar, kurs og konferanser
  • Når man laster ned dokumenter som e-bøker fra våre nettsider
  • Ved påmelding til å motta vårt nyhetsbrev eller blogg på e-post

Påmelding frokostmøter

Når du melder deg på en av våre frokostseminarer samles følgende informasjon:

  • Fult navn
  • E-postadresse
  • Firma på påmeldte

 

Formålet med informasjonen som innhentes

Formål med behandlingen av Personopplysningene er å:

  • Levere og tilpasse tjenestene til enheten og nettleser.
  • Gi relevant og tilpasset innhold.
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene.
  • Utvikle og forbedre tjenester.
  • Målrette annonser og tilpasser/bygger målgrupper for markedsføringsformål.
  • Bruke og samsvare CRM-data for å målrette kampanjer eller annonser.
  • For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester

Vi oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes, for å kunne tilby deg de mest relevante produktene og yte god kundeservice. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss, vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter.

Kategorier av mottakere av personopplysninger

Besøkene av nettstedet, våre kunder, og potensielle kunder som ber om å bli kontaktet.

 

Hvordan lagres informasjonen?

Når du besøker vår nettside og selv fyller inn informasjonen, vil vi behandle personopplysninger om deg. Vi registrerer også informasjon om deg og din aktivitet i det vi kaller cookie også kalt informasjonskapsel og i enkelte tilfeller IP-adressen. Les mer om cookie/ informasjonskapsel. Videre innhenter og lagrer vi opplysninger fra kontaktskjemaer på nettsiden optimalnorge.no som du selv fyller ut.

Informasjon innhentet gjennom skjema på optimalnorge.no lagres i HubSpot, vårt CRM og marketing automation system.

 

Hvor lenge lagres personopplysningene mine

Vi oppbevarer personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning og har til enhver tid tiltak for å sikre kravene til konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.

Vi vil lagre personopplysninger så lenge vi ser det nødvendig for å gjennomføre formålet med innsamlingen, med mindre noe annet følger av EU-direktivet.

Når Optimal Norge AS ikke lenger har et saklig behov for lagring av personopplysninger, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert.

 

Hva er behandlingsgrunnlaget for Optimal Norge AS sin behandling av personopplysninger?

Enhver behandling av personopplysninger krever at det foreligger et behandlingsgrunnlag. Et slikt grunnlag for oss kan være at det er nødvendig for å oppfylle en avtale med den registrerte.

Behandlingsgrunnlaget for lagring av persondata er en av følgende grunnlag: 

  1. Den registrerte personen har gitt oss samtykke til behandlingen.
  2. Det er nødvendig for oss for å oppfylle en avtale med den registrerte personen.

Dersom du er en kunde av Optimal Norge AS behandler vi din kontaktinformasjon, faktureringsinformasjon og eventuelle kommentarer (Se over) fordi det er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg.

I tråd med markedsføringslovgivningens bestemmelser har Optimal Norge AS alltid kommunikasjonsgrunnlag for våre markedsføringshenvendelser. Behandling av personopplysninger til dette formålet beror på vår berettigede interesse til å drive kommersiell virksomhet når vi har et kommunikasjonsgrunnlag jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav f.»

 

Utlevering av informasjon til land utenfor EØS

Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men Optimal Norge AS kan bruke underleverandører til å levere hele eller deler av nettsiden. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av Optimal Norge AS.

Nedenfor finner du en oversikt over våre underleverandører som er lokalisert utenfor EØS, samt hvilket overføringsgrunnlag som ligger til grunn for overføringen.

Google Inc 
Mountain View, California
Personvererklæring
EU-U.S. Privacy Shield

Facebook
Menlo Park, California
Personvernerklæring
EU-U.S. Privacy Shield

LinkedIn:
Sunnyvale, California
Personvernerklæring
EU-U.S. Privacy Shield

Snap Inc
Venice, California
Personvernerklæring
EU-U.S. Privacy Shield

Hubspot Inc.
Cambridge, Massachusetts
Personvernerklæring
EU-U.S. Privacy Shield

 

Dine rettigheter

Den enkelte har rett til å klage til datatilsynsmyndigheten i landet der vedkommende bor, jobber eller der den påståtte overtredelsen fant sted.

Dersom vi behandler opplysninger om deg, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig. Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Les mer om retten til dataportabilitet. 

Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du sende inn en klage til Datatilsynet. Vi håper du velger å rette en henvendelse til oss først.

Du kan også lese mer om innholdet i dine rettigheter på Datatilsynets nettside:

www.datatilsynet.no

Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

 

Endringer

Dersom Optimal Norge AS gjør viktige eller materielle endringer i behandlingen av personopplysninger, vil dette kommuniseres til den registrerte i god tid før behandlingen finner sted.

 

Kontaktinformasjon

Hvis du har kommentarer til denne erklæringen eller spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte oss på personvern@optimalnorge.no, eller kontakte behandlingsansvarlig:

Navn på behandlingsansvarlig: 
Jan Eivind Aamodt
Daglig leder i Optimal Norge AS

Adresse: Ryensvingen 3, 0680 Oslo

Org. nr.: 994 824 066

Telefonnummer: +47 23 89 77 66

E-post til behandlingsansvarlig: aamodt@optimalnorge.no