Raskere nettside?

Få en raskere nettside som brukerne dine vil elske!


I internetts barndom lastet alle nettsider tregt. Fordi dette var normalt gikk man gjerne og hentet en kopp kaffe for å døyve ventetiden. I dag er vi langt mer utålmodige. Lanseringen av fibernett og 4G har gjort at surfing på nettet nå går lynraskt. Har du en treg nettside eller nettbutikk mister du kunder og har en lavere plassering i Google enn du kunne hatt.

Er lastetiden på nettsiden min optimal?

For å sjekke lastetiden på nettsiden din kan du skrive inn URL-en i boksen under. Verktøyet gir deg enkelt tilbakemelding på om nettsiden har forbedringspotensial.

Legg merke til at verktøyet sjekker lastetiden kun på den ene siden du ber om.

Hvorfor er lastetid viktig i SEO?

Google vil gi sine brukere en god brukeropplevelse. En treg nettside resulterer i en dårlig brukeropplevelse, derfor er det logisk å gi raske nettsider fordelen av høyere plasseringer.

Dersom du er i en bransje med stor konkurranse er optimalisering av lastetid avgjørende. Når Google kan velge mellom 20 nettsider med ganske likt innhold, vil din lynraske nettside ha et konkurransefortrinn.

Opplevd lastetid 

En nettside med mye bilder, video og interaktive elementer ser bra ut, og kan være et godt virkemiddel for å fange brukeren. Men hva er rekkefølgen på elementene? Og har det noe å si?

Google tar hensyn til hvor raskt en bruker ser nettsiden (rendering). Her bistår vi med endringer på strukturen på lastingen for at bilder, video og andre elementer ikke skal gjøre siden treg.

Mange av verktøyene som er tilgjengelig vil foreslå de eksakt samme tiltakene for alle nettsider. Dette er ikke en ideell løsning, da ikke alt vil passe din nettside. Det er derfor viktig at du kontakter oss før du iverksetter store tiltak.

Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale

Legg igjen nummeret ditt under eller send inn en forespørsel, valget er ditt!