optimal norge

Programmatisk annonsering

Vil du nå bredt ut på alle de største nettsidene i Norge? Liker du å ha full kontroll på hvor annonsekronene dine blir av, og hva du får igjen for dem? Da er det på tide å sjekke ut programmatisk annonsering.

RTB (REAL-TIME-BIDDING)

Hver gang noen går inn på en nettside som inneholder annonser, vil det i kulissene foregå en form for digital auksjon blant alle aktørene som ønsker å benytte seg av denne annonseplassen. I løpet av millisekunder har denne auksjonen avgjort hvilken annonsør som vinner plassen, basert på diverse målgruppekriterier og hvem som har det høyeste budet. Disse kriteriene, samt hva annonsøren ønsker å betale for å få vist sin annonse, er allerede bestemt. Nettopp derfor foregår denne prosessen så raskt.

 

OVERVÅKES KONTINUERLIG

Med programmatisk annonsering sparer du dyrebar tid du heller kan bruke på å planlegge og optimalisere kampanjene dine. Ikke tid til det heller? Null stress, systemet hjelper deg med dette også. Hvordan annonsene dine presterer blir nemlig overvåket kontinuerlig, og skulle det være rom for forbedringer vil det tilpasses automatisk.

Dette bidrar til å bedre kvaliteten på annonsene dine og øker sannsynligheten for å få klikk. Programmatisk annonsekjøp passer for deg som vil bli lagt merke til og ønsker mer informasjon om målgruppen din.

 

LAG DIN EGEN «SVARTELISTE»

Når du velger å bruke programmatisk annonsering er du nødt til å stole på at algoritmene gir deg mest igjen for pengene. En av utfordringene knyttet til denne formen for annonsering er plassering. I visse tilfeller vil din annonse kunne dukke opp på sider som bryter med din merkevares verdier. For å unngå dette kan du legge inn en «svarteliste» med kriterier og sider du ikke ønsker dukke opp på. Denne må du videre sørge for å holde oppdatert på jevnlig basis.

Du kan også lage en liste over foretrukne sider du ønsker å annonsere på, for å spisse markedsføringen ytterligere. Samtidig kan dette medføre at du mister mye bredde i annonseringen og potensielt går glipp av mange konverteringer.

Komplisert? Absolutt. For å nyttiggjøre all dataen du får tilgang til gjennom programmatisk annonsekjøp, er det viktig å sette seg godt inn i prosessene. Det kreves både tid og energi for å holde oversikt. Heldigvis har vi jobbet med dette i en årrekke og vet hva vi driver med.

 

Vi kan også helpe deg med