Søkemotoroptimalisering

Det sies at det beste stedet å gjemme et lik er på side 2 av Googles søkeresultat. Da lurer du kanskje på hva som skal til for å havne på førstesida? Jo, ved hjelp av søkemotoroptimalisering.

HVA ER SØKEMOTOROPTIMALISERING?

Vi Googler hele tiden. Fra kjøp av flybilletter til svaret på hvorfor himmelen er blå – vi er blitt avhengige av å kunne dra frem mobilen og gjøre et kjapt søk. Hva skal til for å bli nettsiden som troner øverst i søkeresultatene? Det kan en SEO-konsulent fortelle deg.

Mange markedsførere vil si at søkemotoroptimalisering er noe nytt og revolusjonerende. Det stemmer altså ikke. Smarte hoder har siden søkemotorene ble oppfunnet lekt seg med å manipulere søkeresultatene. Gjennom årene har metodene blitt mer sofistikerte. Der det før var keyword stuffing og kjøpte lenker som regjerte, er det nå brukervennlighet, knakende godt innhold og fortjent autoritet som står i sentrum.

 

SEO-KUNNSKAP GÅR UT PÅ DATO

Det som er både spennende og frustrerende med SEO er at det alltid er i endring. Søkemotorenes algoritmer blir smartere for hver dag som går, og det som fungerte i forrige måned fungerer ikke nødvendigvis like godt i dag. Det er et kontinuerlig og langsiktig arbeid.

Kvalitet er ordet å merke seg når det er snakk om SEO. For det er til syvende og sist det det handler om. Google vil dra frem de beste sidene når en av deres brukere søker etter noe. Spørsmålet er: Hva vil det si å gjøre en nettside Google-vennlig? Svaret er både enkelt og komplisert på samme tid. Google ber deg om å gjøre tre ting:

  • Skrive godt innhold
  • Gjøre deg fortjent til lenker fra andre sider
  • Se til at Google klarer å lese siden din

Nå lurer du kanskje på hva godt innhold er, hvordan man gjør seg fortjent til lenker og hva det vil si at Google leser siden din. Dette er gode spørsmål som vi mer enn gjerne svarer på.

Søkemotorenes algoritmer blir smartere for hver dag som går, og det som fungerte i forrige måned fungerer ikke nødvendigvis like godt i dag.
TONJE HALVORSEN, SEO-KONSULENT
IKKE TA SNARVEIER

Det finnes mange uærlige sjeler der ute som tilbyr SEO. De gir garantier de ikke kan holde og benytter seg av taktikker som kan skade klientene sine. Juks kan i verste fall føre til at nettsiden blir svartelistet av Google. Dette kan ha svært store økonomiske konsekvenser for bedriften det gjelder.

Vår anbefaling er å benytte seg av byråer som er medlem av Bra Søk. Medlemmene av organisasjonen forplikter seg til å følge etiske retningslinjer for søkemotoroptimalisering, og å sette kundens behov før sine egne.

 

Velger du Optimal får du en samarbeidspartner med ekspertise innen SEO og innholdsproduksjon – slik at du rangerer bedre i søkemotorene.